poniedziałek, 22 czerwca 2015

Bruschetta

Mój mąż zakochał się w niej od pierwszego kęsa. I od tej chwili to stały element naszego menu. Pyszna, szybka w przygotowaniu i zniewalająca :)

Składniki: 

2 duże bagietki
5 pomidorów, sparzonych, bez skórki
masło/oliwa
czosnek (około 5 ząbków)
bazylia świeża i suszona
oregano
lubczyk
czubryca czerwona
1 opakowanie mozzarelli

Bagietkę kroimy na kromki, opiekamy delikatnie na grillu lub w piekarniku. Gorącą smarujemy masłem/oliwą i posypujemy dużą ilością posiekanego czosnku.

Pomidory pozbawiamy miąższu i kroimy w kostkę. Przyprawiamy czosnkiem, suszoną bazylią, oregano, lubczykiem i czubrycą.

Mozzarellę kroimy w cienkie plasterki.

Na podpieczoną bagietkę z masłem i czosnkiem wkładamy pomidory i mozzarellę. Zapiekamy. Ozdabiamy świeżą bazylią.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz