poniedziałek, 22 czerwca 2015

Caprese & chrupiący filet z kurczaka

Caprese - włoska sałatka z pomidorów, mozzarelli i świeżej bazylii, podana z chrupiącym kurczakiem. Lekki posiłek na ciepłe dni :)


Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka
5 pomidorów
2 opakowania mozzarelli
świeża bazylia
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny ciemny


Filet z kurczaka kroimy, panierujemy w oliwie z przyprawami (u mnie: sól, pieprz, oregano, lubczyk, czubryca czerwona, papryka słodka, bazylia, czosnek - świeży, posiekany). Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy przez kilka minut na średnim ogniu.

Caprese:

Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry i układamy na przemian na talerzu (jak na zdjęciach). Ozdabiamy bazylią, posypujemy solą i pieprzem. Skrapiamy obficie oliwą z oliwek i octem balsamicznym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz